Drinkkiklubi: Tee oma makusiirappi

Drinkkiklubi on tehty yhteistyössä Elmun baarin kanssa, joka sisältää niin kuvallisia reseptejä kuin videotutoriaalejakin. Moniin drinkkeihin laitetaan myös erilaisia makusiirappeja, joita saa valmiista pulloista, mutta mitä jos sitä opettelisikin tekemään niitä aivan itse säästäen samalla rahaa? Makusiirapeilla voit maustaa sekä kylmiä että kuumia juomia.

Perus makusiirappi

Ainekset:

  • 1 kuppi vettä
  • 1 kuppi sokeria

Ohjeet:

Lämmitä seosta niin pitkään kunnes se kirkastuu. Anna jäähtyä. Siirappi on käyttövalmis!

Ananas-maakusiirappi

Ainekset:

  • 1 kuppi vettä
  • 2  kuppia sokeria
  • 1 kuppi ananasmehua

Ohjeet:

Lämmitä seosta niin pitkään kunnes se kirkastuu. Anna jäähtyä. Siirappi on käyttövalmis!

Rosmariini-makusiirappi

Ainekset:

  • 1 kuppi vettä
  • 1 kuppi sokeria
  • rosmariinin oksia

Ohjeet:

Lämmitä seosta niin pitkään kunnes se kirkastuu. Lisää kuumaan seokseen n. 5 rosmariinin oksaa ja hämmennä. Anna jäähtyä. Siirappi on käyttövalmis! Rosmariini-oksat saavat liota siirapissa ainakin viikon antaen lisämakua, jonka jälkeen ne voi siivilöidä pois.

Huom! Juomaan kaadettaessa siirappi on hyvä aina siivilöidä.

DSC_0760 copy

DSC_0762 copy

Katso myös: Drinkkiklubi: Poreilevaa juomaa Vapuksi – Sparkling Mint Pineapple Rumonade

Teksti: Joonatan Kiiski / Elmun baari

Kuvat: Nelly Tatti