Marjaisat chia-vanukkaat

Chia-siemenet ovat nykyään kovaa huutoa myös Suomessa, eikä suotta. Superfood-kategoriaan kuuluvat siemenet sisältävät muun muassa antioksidantteja, omega3-rasvahappoja, runsaasti kuitua, proteiinia, kalsiumia, rautaa, magnesiumia sekä kolesterolitasoa normalisoivia ALA-rasvahappoja. Koska chia-siemenet imevät itseensä niin paljon nestettä, ovat ne oiva tapa pitää yllä myös nestetasapainoa.

Olen itse hurahtanut chia-vanukkaaseen, sillä ne pitävät hyvin myös nälkää poissa ja täyttävät vatsan nopeasti. Vanukas säilyy jääkaapissa jopa 5 vuorokautta, joten voit tehdä isomman annoksen kerralla ja sinulla on koko viikoksi valmiina aamupala!

Alta löydät kaksi herkullista chia-vanukasreseptiä, joista riittää 2-3 annokseen.

Mansikkakookos -chia-vanukas

  • 1 prk kookosmaitoa
  • n. 10 kpl pieniä mansikoita (varret poistettu)
  • 0,6 dl vaahterasiirappia
  • 1,2 dl chia-siemeniä (esim. Puhdistamo, Cocovi)

Koristeeksi:

  • kookoslastuja
  • tuoreita mansikoita paloteltuna

Ohje:

  1. Kaada kookosmaito, kokonaiset mansikat sekä siirappi blenderiin. Sekoita kunnes seos on tasainen.
  2. Sekoita joukkoon chia-siemenet ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen tekeytyä geeliksi jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
  3. Kerrostele seos mansikoiden ja kookoslastujen kanssa ja nauti!

Processed with VSCO

Vanilja-manteli -chia-vanukas

  • 2,75 dl mantelimaitoa (esim. Alpro, GoGreen)
  • 1,2 dl chia-siemeniä
  • 1/2 tl vaniljauutetta
  • 1-2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • päälle tuoreita marjoja/hedelmiä/pähkinöitä

Ohje:

  1. Sekoita keskenään mantelimatio, chia-siemenet, vaniljan sekä hunajan/siirapin.
  2. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään tunnin.
  3. Sekoita seos tasaiseksi ja tarjoile esimerkiksi marjojen kera!

Processed with VSCO

Lue myös: Smoothie-kulho hitaisiin aamuihin

Lue myös: Trooppinen chiavanukas kuumiin kesäaamuihin

Teksti ja kuvat: Nelly Tatti