Vegaaninen porkkanakakku on oiva jälkiruoka uudenvuoden juhliin

Mikä olisi parempi herkku esimerkiksi uudenvuodenjuhlan tarjoiluihin kuin porkkanakakku? Porkkanakakku on monien mieleen ja tällä kertaa ohje on muutettu niin, että se sopii syötäväksi myös vegaaneille. Kaikki eläinperäiset tuotteet on siis jätetty pois ja vaihdettu kasvikunnan tuotteisiin. Ohjeen saa helposti myös gluteenittomaksi vaihtamalla vehnäjauhon esimerkiksi kaurajauhoon.

Vegaaninen porkkanakakku

Pohja:

  • 5 dl porkkanaraastetta
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 dl rypsiöljyä ( ei kylmäpuristettua )
  • 3 dl fariinisokeria
  • 2 rkl kanelia
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Kuorrute:

  • n. 200 g vegaanista tuorejuustoa (esim. tofutti)
  • 75 g vegaanista margariinia
  • 4 dl tomusokeria

Ohje:
1. Laita 26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
2. Kuori ja raasta porkkanat.
3. Sekoita kerma, sokerjai  öljy sekaisin kulhossa.
4. Sekoita eri kulhossa loput kuivat aineet sekaisin
5. Yhdistä kuivat aineet kosteaan nesteeseen ja lisää lopuksi porkkanaraaste.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 45 min.
7. Kun pohja on kypsä, anna jäähtyä ja valmista sillä välin kuorrute sekoittamalla aineet keskenään tasaiseksi.
8. Halkaise pohja kahteen yhtäsuureen osaan ja laita kuorutetta sekä väliin että päälle. Koristeeksi voit halutessasi laittaa esimerkiksi hasselpähkinärouhetta.

Processed with VSCO with a6 preset

Lue myös: Herkulliset soijarouhepasteijat ja italiansalaatti uudenvuoden juhliin

Lue myös: Boolit uudenvuoden bileisiin

Teksti ja kuvat: Nella Kiukas