Herkulliset soijarouhepasteijat ja italiansalaatti uudenvuoden juhliin

Sormiruoka ja tuhdit salaatit kuuluvat uudenvuoden naposteltaviin. Soijarouheesta on helppo tehdä lihariisipasteijoiden vegaaninen versio, ja munaton majoneesikin valmistuu käden käänteessä. Kokeile perunasalaatin vaihteluksi pastapohjainen italiansalaatti. Nappaa tästä helpot ja vegaaniset naposteltavat uuden vuoden tarjoiluihin!

Soijarouhepasteijat

20 kpl

  • 1,5 dl puuroriisiä
  • 1 sipuli
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 2 dl soijarouhetta
  • 1 rkl öljyä
  • 1,5 dl vettä
  • jauhelihamaustetta
  • savupaprikaa
  • suolaa
  • 150 g vegaanista valkosipulituorejuustoa (esim. Sheese, Tofutti)
  • 10 torttutaikinalevyä
  • kasvimaitoa voiteluun
  1. Keitä puuroriisi ohjeiden mukaan.
  2. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota paistinpannulla öljytilkassa. Lisää sitten soijarouhe, öljy, vesi ja mausteita makusi mukaan.
  3. Kun soijarouhe on turvonnut, lisää tuorejuusto ja puuroriisi pannulle. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
  4. Lämmitä uuni 225-asteiseksi ja ota torttutaikinalevyt sulamaan.
  5. Kun levyt ovat sulaneet, puolita ne neliöiksi. Lisää neliöiden keskelle nokare täytettä ja taita ne kahtia kolmioiksi. Painele reunat kiinni haarukalla.
  6. Voitele pasteijat kasvimaidolla ja paista niitä 12-15 minuuttia.

dav

Italiansalaatti

6 annosta

  • 2 dl makaronia
  • 2 porkkanaa
  • 1/3 kurkkua
  • 2 pientä omenaa
  • 10 cm pala purjoa
  • 1 suolakurkku
  • ½ dl makeuttamatonta soijamaitoa
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ tl omenaviinietikkaa
  • 1/4 agave- tai vaahterasiirappia
  • 1/2 tl sinappia
  • suolaa
  • 1-1 ½ dl öljyä
  1. Keitä makaronit ohjeiden mukaan, valuta ja jäähdytä.
  2. Kuori porkkanat, keitä, jäähdytä ja pilko pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuutioi kurkku, omenat, purjo ja suolakurkku. Sekoita kaikki ainekset keskenään salaattikulhossa.
  4. Kaada soijamaito, sitruunamehu, omenaviinietikka, siirappi, sinappi ja suola sauvasekoittimen käyttöön sopivaan astiaan. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.
  5. Aseta sauvasekoitin pienimmälle teholle ja ala kaataa öljyä astiaan hitaasti. Seos alkaa pikku hiljaa paksuuntua majoneesiksi.
  6. Sekoita haluamasi määrä majoneesia salaatin joukkoon. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

dav

Teksti ja kuvat: Victoria Nieminen