Iskeekö joulupaniikki? Pyöräytä nopea vegaaninen bataattilaatikko

Ennen kuin pääsee rauhoittumaan joulupyhien ajaksi, elämä on monesti yhtä paniikkia ja paikasta toiseen säntäilyä. Lahjat pitäisi paketoida, koti siivota ja ruokapöytäänkin olisi varmaan hyvä saada jotain perinteistä tarjottavaa. Imelletty perunalaatikko on monen suosikki jouluruoka, mutta kiireen keskellä turhan vaivalloinen valmistaa. Ihanan makean ja muskottisen laatikon saa onneksi loihdittua kahdessa tunnissa käyttämällä perunoiden sijaan bataatteja.

Tämä vegaaninen bataattilaatikko muistuttaa erehdyttävästi imellettyä perunalaatikkoa, eikä sen eteen tarvitse uurastaa puolta päivää. Helpon ja nopean laatikon ehtii pyöräyttää vielä jouluaattonakin. Kokeile!

dav

Vegaaninen bataattilaatikko

  • 1 prk kaura- tai soijakermaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 kg bataattia
  • ½ dl tummaa siirappia
  • 2 rkl soijajauhoja
  • 1/2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1/4 tl valkopippuria
  • pinnalle: kaurahiutaleita, margariininokareita

1. Sekoita kasvikerma ja kaurahiutaleet keskenään, laita sivuun turpoamaan.

2. Kuori ja pilko bataatit ja keitä, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai muussaa survimella.

3. Sekoita joukkoon turvonneet kaurahiutaleet, siirappi, soijajauhot ja mausteet. Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.

4. Kaada seos voideltuun vuokaan ja lisää pinnalle hieman kaurahiutaleita ja margariininokareita.

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia.

dav

Lue myös: Puhtikaura taipuu moneksi – kokeile vegaanisia amerikkalaisia pannareita

Lue myös: Vinkit vaihtoehtoiseen joulusisustukseen

Teksti ja kuvat: Victoria Nieminen