Puhtikaura taipuu moneksi – kokeile vegaanisia amerikkalaisia pannareita

Vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi valittu Puhtikaura on uusi ja näppärä ravintolisä, joka on valmistettu kokonaan kotimaisesta täysjyväkaurasta. Kaurapuuterista saa nopeasti lisäenergiaa päivään, kun sen sekoittaa nesteen kanssa shakerissa. Päivittäistä kuidun saantia voi helpottaa lisäämällä miedon makuista Puhtikauraa esimerkiksi smoothien tai jogurtin joukkoon: kerta-annos sisältää 4,5 g ravintokuitua.

Purutuntumaa kaivatessasi kokeile näitä Puhtikauralla terästettyjä, vegaanisia amerikkalaisia pannareita. Ohjeesta tulee noin 6 ohukaista.

  • 1 kypsä banaani
  • 2,5 dl kauramaitoa
  • 1 dl Puhtikaura-kaurapuuteria
  • 1 dl + 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • ripaus suolaa

1. Soseuta banaani haarukalla ja sekoita kauramaitoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään erillisessä kulhossa ja kaada joukkoon märät ainekset. Taikina on jähmeää ja paksua.

2. Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä ja kaada pannulle hieman öljyä. Levitä taikinaa ruokalusikalla paistinpannulle haluamasi kokoiseksi ja paksuiseksi pannariksi. Anna paistua 1-3 minuuttia molemmin puolin.

3. Tarjoile lämpiminä esimerkiksi tuoreiden marjojen, hillon tai siirapin kera.dav

Lue myös: Vaihtoehto puurolle: terveellinen, helposti valmistettava granola!

Teksti ja kuva: Victoria Nieminen