Kokeile herkullista mansikka-raparperipiirakkareseptiä – sokerin sijaan superfoodia

Kun anoppini soitti kysyäkseen haluammeko raparperia, vastaukseni oli tietenkin, että kyllä. Mitä olisi kesä ilman raparperipiirakkaa? Sain CocoVilta testiin Carob-jauhetta, jota voi käyttää leivonnaisiin ja kuumiin juomiin sokerin sijasta.

Ajattelin testata piirakkaan Carob-jauhetta sokerin sijasta, mutta en ollut ihan varma, kuinka jauhe ja voi vaahtoutuisivat keskenään, joten käytin jauhetta täytteeseen. Maistoin jauhetta ennen käyttöä ja päätin korvata sokerista normaalin 1dl sijasta puolet Carob-jauheella. Yllätyin positiivisesti, että piirakka maistui kuitenkin makealta eikä raparperin happamuuskaan täysin kadonnut. Nam! Jos yhtään on kokeilunhalua, suosittelen testaamaan, koska itse tykästyin tähän tuotteeseen!

Carob eli johanneksenleipäpuu on palkokasveihin kuuluva puu, jota on pitkään viljelty sen herkullisten hedelmien vuoksi. CocoVin luomulaatuinen, paahtamaton Carob-jauhe sisältää erittäin paljon kalsiumia, B-ryhmän vitamiineja, mangaania, rautaa ja kuparia. Kasvi on lähtöisin Välimeren alueelta ja sitä tavataan luonnonvaraisena myös Etelä-Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa. Suurin osa maailman Carobista tuotetaan tällä hetkellä Espanjassa ja Italiassa. Carob ei sisällä kaakaossa esiintyvää teobromiinia ja moni hyödyntää sitä vähemmän stimuloivana vaihtoehtona suklaan, leivonnaisten ja kuumien juomien valmistamisessa.

Valmistusaineet:

Pohja
200 g voita
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte
1 L raparperipaloja
1/2 dl Cocovi Carob-jauhetta
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
3 rkl vettä
1 L mansikoita

Tarjoiluun:

– Vaahdotettua vispikermaa tai vaniljajäätelöä.

Valmistusohje:

– Mittaa raparperipalat, Cocovi Carob-jauhe ja sokeri kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes raparperi on hiukan pehmentynyt. Lisää vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot. Anna seoksen kiehahtaa. Pane kattila kylmään veteen jäähtymään.

– Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vatkaten. Levitä taikina käsin jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille sekä hieman reunoille.

– Kaada jäähtynyt raparperiseos sekä halkaistut mansikat pohjalle. Paista 175 asteessa 20 – 30 min.

image1