Trooppinen chiavanukas kuumiin kesäaamuihin

Chiavanukas on kenties viime vuoden trendikkäimpiä aamupalaruokia. Chiasiementen matka erikoisputiikeista hypermarketteihin ja sieltä lähikauppojen hyllyille kävikin salamannopeasti. Superruokana markkinoidut siemenet ovat erinomainen omega-3-rasvahapon, magnesiumin ja kuidun lähde. Chiavanukas on niin helppo, täyttävä ja terveellinen aamiainen, että lifestyle-lehdissä sitä on jopa uhottu uudeksi puuroksi. Riittää, että sekoitat vanukkaan ainekset edellisenä iltana ja jätät ne tekeytymään jääkaappiin yön yli.

Erilaisia makuyhdistelmiä on lukuisia, ja vanukkaasta on helppo tehdä näyttäviä kerrosherkkuja. Esimerkiksi tämä oranssinkeltaisen ja luonnonvalkoisen kontrastilla leikittelevä mango-passiovanukas herättää varmasti huomiota jopa täydessä brunssipöydässä – erityisesti viini- tai samppanjalaseista tarjoiltuna.

Mango-passiochiavanukas

Mango-passiohillo

  • 110 g pakastemangoa
  • 1 passiohedelmä
  • 1 tl limettimehua
  • ½ dl kylmää vettä

Chiavanukas

  • 1 dl kasvimaitoa
  • 1 dl kookosmaitoa tölkistä
  • ½ tl vaniljasokeria
  • ½ dl chiasiemeniä

Pinnalle

  • ½ passiohedelmä
  • (kookoshiutaleita)

1. Soseuta pakastemango ja passiohedelmä limettimehun ja veden kanssa monitoimikoneessa, blenderissä tai sauvasekoittimella. Levitä sose tasaisesti tarjoiluastian pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

2. Sekoita mieleisesi kasvipohjainen maito, kookosmaito ja vaniljasokeri yhteen erillisessä astiassa. Lisää chiasiemenet ja sekoita seosta jatkuvasti parin minuutin ajan. Anna asettua n. 5 min jääkaapissa.

3. Kaada chiavanukas hedelmäsoseen päälle ja peitä tarjoiluastia kelmulla tai korkilla. Jätä jähmettymään jääkaappiin mieluiten yön yli, mutta kuitenkin vähintään 4 tunniksi.

4. Lisää pinnalle passiohedelmää ja koristele halutessasi kookoshiutaleilla. Tarjoile kylmänä.

IMG_20160523_0999999