TOP 5: DOOM tulee, oletko valmis?

Viimein tapahtuu se, mitä olemme odottaneet jo vuosia. Uusi DOOM-peli on tulossa, mutta miksi juuri sinun tulisi hankkia se? Listasin muutaman hyvän syyn ottaa DOOM 4:n harkinta- tai hankintalistallesi.

1. Yksinpeli: Yksinpeli on se, mistä DOOM sai alkunsa. Uuden DOOMin yksinpelin pituudeksi kehittäjät kertovat keskimäärin 13-15 tuntia, ja mukana ovat niin tutut örkkimörkit kuin uusiakin tuttavuuksia!

2. Moninpeli: Moninpeli on nopeatempoista actionia, Quake 3:n tapaan. Kartoista löytyy aseita ja power up -palloja, joista saa muun muassa näkymättömyyden. Lisäksi pelistä löytyy Quakestakin tuttu ”Quad damage”, joka nimensä mukaisesti nostattaa aseiden tehokkuuden nelinkertaiseksi.

3. Klassiset DOOM -aseet, päivityksillä ja parannuksilla. DOOM ei ole DOOM ilman sen klassisia aseita, joita ovat esimerkiksi BFG9000 ja moottorisaha. Jokaisessa aseessa on nyt kaksi erilaista tilaa ampua, kuten kevyt sarjatuli. Lisäksi pelissä on myös tukku uusia aseita ja varusteita.

4. Kartat: Kartat ovat laajoja ja hyvin kehitettyjä. Alkuperäisessä pelissä ei ollut mahdollista hypätä, mutta uudessa DOOMissa on. Kartoista löytyy nyt muun muassa jump pad -alustoja, jotka laukaisevat hahmon ilmaan aivan kuten Quakessa.

5. SnapMap -työkalu: SnapMap auttaa pelaajia luomaan omia karttojaan helposti ja vaivattomasti. Ohjelmointitaitoja ei vaadita, vaan voit valita haluamasi palaset ja luoda karttoja kuin rakentaisit legoilla.

Peli julkaistaan 13. toukokuuta. Katso pelin traileri alta!