Nopeat vohvelit pääsiäisloman hitaisiin aamuihin

Ruotsalaista vohvelipäivää juhlittiin perjantaina 25. päivä. Perinne sai alkunsa Neitsyt Marian ilmestyspäivästä, vårfrudagenista, josta kansan suussa kehittyi vähitellen våffeldagen. Nämä ilmavat, mutta reunoilta rapeat vohvelit valmistuvat ilman munaa ja maitoa, joten ne sopivat myös allergikoille ja vegaaneille. Taikinasta riittää kolmeen vohveliin.

Vegaaniset vohvelit

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 banaani
  • 1 dl kasvimaitoa
  • 3 rkl appelsiini- tai sitruunamehua
  • ½ tl vaniljauutetta
  • ½ tl suolaa

Lämmitä vohvelirauta. Surauta ainekset sekaisin tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Kaada vohveliraudalle hieman öljyä ja levitä taikina muotteihin. Paista n. 3-5 minuuttia raudan tehosta riippuen. Kypsät vohvelit irtoavat raudasta vaivatta.

Vohvelit voi tarjoilla lukuisin eri tavoin, ja halutessaan suolaisia vohveleita kannattaa vaniljauute jättää pois. Kuvan annoksessa taatelisiirappia ja pakastevadelmia.

img_20160326_132759-1 copy