Vegaaninen tiikeribanaanileipä on herkullinen vaihtoehto kaupan perusleiville

Banaanileipä on täydellinen tapa tuoda ripaus dekadenssia aamupalapöytään tai välipalahetkeen. Mikäli et ole kuullut baananileivästä aiemmin, se on täyteläisen ja tuhdin koostumuksensa vuoksi lähempänä kuivakakkua kuin leipää. Tämän herkun pyöräyttäminen on oiva tapa käyttää hedelmäkorissa viruvat tummuneet ja pehmenneet banaanit, joita ei ehkä muuten tekisi mieli syödä. Taikinaa on myös helppo mukauttaa omaan makuun sopivaksi: sekaan voi ujuttaa kaikkea aina suklaahipuista pähkinöihin ja kuivattuihin hedelmiin. Oheisessa reseptissä imitoidaan kahvipöydän klassikon, tiikerikakun, veikeää ulkonäköä. Tarvittaessa voit vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin.

Vegaaninen tiikeribanaanileipä

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 4 pientä tai 2 isoa kypsää banaania
  • ½ dl öljyä
  • 2 rkl siirappia (esim. agave, vaahtera tai vaalea siirappi)
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl kanelia
  • 2 tl vaniljauutetta/-esanssia/-sokeria

1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.
2. Muussaa banaanit, öljy ja siirappi tasaiseksi seokseksi erillisessä kulhossa tai tehosekoittimessa/monitoimikoneessa.
3. Sekoita kuivat ja märät aineet keskenään muodostaaksesi taikinan.
4. Jaa taikina kahteen osaan, ja sekoita toiseen kaakaojauhe ja toiseen kaneli sekä vanilja.
5. Kaada taikinoita voideltuun leipävuokaan vuoron perään ja tee lopuksi pyörteitä esimerkiksi veitsen päällä.
6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 40 minuuttia tai kunnes leipään painettu hammastikku tulee puhtaana ulos.

img_20160320_114638