Kun macaron-leivokset ja donitsit eivät enää riittäneet syntyi macaronitsi

Maailmanlaajuista macaron-päivää vietetään 20. maaliskuuta. Juhlapäivä on saanut alkunsa macaron-leivosten kotimaasta Ranskasta jo vuosia sitten, mutta tänä päivänä sitä juhlitaan jo ympäri Yhdysvaltoja, Kanadaa, Englantia sekä esimerkiksi Unkarissa.

Macaron-päivään osallistuvat leipomot jakavat ilmaisia leivoksia ja samalla keräävät rahaa eri hyväntekeväisyyskohteisiin. Tänä vuonna pelkät macaron-leivokset eivät kuitenkaan enää kelvanneet newyorkilaiselle kondiittorille Francois Payardille. Hän päätti nimittäin nostaa tasoa kehittämällä macaronitsin eli macaron-leivoksen ja donitsin hybridin.

Katso kuvat macaronitsista alta.

https://twitter.com/stuntmanpr/status/706959689301540864?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Eat more HOLE foods💕 // Strawberries & Cream #macarondonuts hit the shelves March 20th for Macaron Day!

A post shared by Francois Payard (@francoispayard) on

 

Lue myös: Herkkusuut herätys! Kolmen ainesosan suklaavanukas nopeaan herkutteluun

Lue myös: Street Food Carnival toi katuruokatunnelmaa Helsingin Kaapelitehtaalle!

Lähde: Distractify